Autor: Beta

Novi Sad
07.03.2019.
17:19 > 18:07
Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović uputio je danas otvoreno pismo građanima Vojvodine u kojem je naveo da je "histerija" koja je stvorena oko njegovog obraćanja na protestu "Jedan od pet miliona", 1. marta u Novom Sadu posledica želje "političara da građane iskoriste kao štit".
  • Novosadjanka II

    10.03.2019 18:43
    @hej živote, tetetano
    U potpunosti se slažem sa stavom da je ovo protest koji treba da izrodi novi sistem, da smeni postojeću vlast koja je uništila državu, institucije, narod. I ova i one pre nje. Demokratija podrazumeva da svako ima pravo da kaže šta misli, i sve dok nam je cilj jedan-unistiti ovu tiraniju i autokratije i uspostaviti novi sistem, treba da zajedno radimo na tome. Av i njegove secikese, satrap rade na podelama unutar protestanata, pa će prebrojavaju reči, govore, podvlaciti psovke i zamerati reči izrečene neretko i u afektu. Dok nas oni pljačkaju, prodaju u roblje, volkaju i gledaju kako klacimo !! Pa, neće moći. Ko je sa njima, neka bude i ne dolazi.
  • Slobodan

    10.03.2019 14:47
    NS
    Moze, komentarisi. Hvali i kudi, al juzno od Dunava i Save. I ne samo ti. Gusite nas Braso. Gusite. Ni naglasak vam nevolim
  • Federalista

    10.03.2019 09:23
    Sjedinjene srpske pokrajine
    Svi građani i svi regioni Srbije moraju biti ravnopravni sa građanima Vojvodine , zato Srbija mora imati 4 ravnopravne pokrajine !!
  • Limanac

    09.03.2019 18:51
    @Đura
    Pa tu se i slažemo, treba da se ugledamo na Rumune!!
    A i Sergej je rekao da treba da se ugledamo na Rumune.

    Nažalost, istina je da kod nas narod i dalje ima kompleks više vrednost prema mnogim narodima istočne Evrope.
    Pre par godina je poslovno u NS-u bio dečko iz Rumunije. Dečko mlad (31-32 godine), lep, visok, stručnjak za telekomunikacije. Izlazio je po klubovima u NS. Prilazio je devojkama, imao je i dobru priču. Da li treba naglašavati da su ga sve odj....le kad bi čule da je iz Rumunije? Na opasku nas nekoliko da slobodno kaže da je iz Kanade ili SAD i da će imati siguran prolaz, čovek je samo ponavljao da je on ponosan što je Rumun.
    Eto, i to vam je naš slobodoumni i liberalni multietnički Novi Sad.
  • Vasa Stajic

    09.03.2019 10:55
    Iz Beograda ništa novo
    Sergej nije rekao ništa što se u Beogradu ne misli, od Akademije do Gradske čistoće. Vojvodina je osvojena teritorija, bogata kolonija koju treba svesti na nivo Niša i Kragujevca (do 3% doprinosa BDPu) pa će se onda lakše razgovarati. Još uvek je novosadskih 11% BDP Srbije previsoko, ima tu još mnogo da se uzme, posle Lutrije, Razvojne banke, Elektrovojvodine, Narodne banke Vojvodine, Pošte Vojvodine. NIS im je kost u grlu. To treba pažljivo obaviti. Pa zar nisu kad je pala vojvođanska vlast odnosili inventar iz kancelarija i toalet papir kamionima?
    Ovi tankoćutni koji ne mogu da smisle Čanka koji "saradjuje" su komični. Beogradska štampa ga proglašava zločincem "jer vozi sanke i lupa tablu RTSa". U isto vreme Mladić i Karadžić su u toj istoj štampi heroji! Predsednik mu otvarao bulevar.
    Čanak je i dalje jedini koji postavlja prava pitanja za Vojvodinu. Gde su naši novci? Kolika je renta koju plaća NIS...? Drugih nema. Kada njega ne bude, sve će biti lakše. Ovce če lako leći na rudu.
  • Ana

    09.03.2019 10:31
    dokaz da je Sergej lagao
    Čanak je naveo da te orgulje nisu kod njega, već su više od godinu dana u srednjoj muzičkoj školi u Novom Sadu koju je i sam pohađao, i da su bile poklon za koji su on i pojedini donatori skupljali novac.

    Direktorka Srednje muzičke škole „Isidor Bajić“ u Novom Sadu Radmila Rakin Martinović potvrdila je Čankove reči.

    Ona je rekla da su orgulje, na inicijativu Nenada Čanka, poklonjene pre godinu dana školi „Isidor Bajić“ i dodala da su i uprava škole i učenici veoma zahvalni Čanku zbog toga.
  • Marko

    09.03.2019 10:16
    markov@mail.com
    Razumemo se Sergej. Nema potebe za prevodjenjem, ovde je 100 jezika i svi se razumemo.
  • Marki

    09.03.2019 07:40
    :)
    Ti si sine zalutao u politiku. A jos nas i vredjas.
    Idi u Bg, glumi, sviraj pevaj...
  • Remus

    08.03.2019 23:22
    Gale 08.03.2019 • 01:20
    Jedina opcija
    Jedina opcija za opoziciju da ikako opstane je da eliminise Trifunovica i postavi nekoga ko ume da misli svojom glavom i ne ponasa se kao prostak.
    Hvala - Vaš glas je zabeležen (-1)

    Tebe?
  • Mislilac

    08.03.2019 21:15
    Dodatak
    Ja napisao: "Nekultura i primitivizam dotičnog nije svojstvena građanima Vojvodine..." i dobio 32 minusa od isto tako nekulturnih i primitivnih, koji očigledno ne pripadaju ovim prostorima. Ako vam je dotični idol, zaista nikakav komentar dalje nije potreban!!!
  • jasno

    08.03.2019 19:13
    k'o dan
    cica sa više lica.
  • dijasporac

    08.03.2019 17:15
    @Cockney Call
    Trifunovic nije sin oficira nego glumca, to im dodje porodicno zanimanje po muskoj liniji, otac i oba sina su glumci.

    Sto je simptomaticno za Srbiju, deca glumaca su glumci (imate primera koliko hocete), deca lekara lekari, slikara slikari... mislim nije red da odbijete dete svog kolege na prijemnom (koji je ionako na subjektivno ocenjivanje) za akademiju pa tako se secam da je 90 i neke novinar u Politici zapitao kako da od 14 brucosa na klasi poznatog glumca na beogradskom FDU ima cak 12-oro dece glumaca, rezisera i drugih umetnika. Tu je tek sistem negativne selekcije u punom izrazaju, talentovani i pametni ne mogu da prodju pored onih koji su sa dobrim vezama. Inace sistem negativne selekcije vec decenijama razara tu zemlju, guzonjini sinovi jasu a oni koji imaju samo sebe i svoje znanje su naterani ili da tavore ili da beze iz te sredine.

    Uzgred, i vodja ligasa je guzonjin sin.
  • Mile

    08.03.2019 16:54
    Banana Republika
    Politika je pogana rabota.Nema jednog postenog u drzavi vec iha haj
    Otisli posteni u vojsku na 15 dana
    Posle ce do tetku u Kanadu
    A neki drugi bez dana radnog staza vode drzavu.I o cemu pricamo o istom kosu 40godina. FARSA
  • Milanche

    08.03.2019 16:53
    Ja sam video na televiziji da je Sergej šutirao trudnu ženu onako divljački iz sve snage. Otada mu ništa neverujem. Čanak nikad nikog nije tukao.
  • Cockney Call

    08.03.2019 16:10
    `ercegovanac
    Ovo prevrtljivo biće je rođeno u `ercegovini, sinić oficira, rast`o u Užicu....verovatno nevoljen kao dete....i odtud potreba za ekstremnom pažnjom. Ljudski jad i tuga....
  • Vojvođanka

    08.03.2019 15:17
    Kao autonomaš, glasala sam za Ćanka i verovala mu. Onda sam došla do istog zaključka kao i Sergej i prestala da glasam za Ljigu.
    Sergej nije političar, nema političkih ambicija, deluje kao " nenavođeni projektil" ali nije protiv Vojvodine i Vojvođana.
    Napad na Čanka nije napad na Vojvodinu kao što napad na AV nije napad na državu.

    Čanak je upropastio ideju Vojvodina, zarad učešča u svakoj vlasti, obogatio se i niko pa ni Sergej ne može više da joj naškodi.
  • ns

    08.03.2019 13:09
    khm a sad je glumac, i govor jednog glumca a ne predsednika političkog pokreta. autogol
  • Nemam više ime

    08.03.2019 12:40
    Može on sad da piše koliko hoće.Ja sam ponosna Vojvođanka i ne trpim nikakve bahate prostake koji pojma nemaju šta je Vojvodina.Vojvodina se živi, Vojvodina se voli, Vojvodina su njeni ljudi, Vojvodina je njena prošlost,Vojvodina je lepota neopisiva.Ima vas mnogo koji ovo ne razumete.
  • Đura

    08.03.2019 12:16
    @limanac
    Opet ne razumem zašto se ne bi trebali ugledati na Rumune pa se on čudi i kaže Ej Rumune.Zar tebi to ne izgleda na pocenjivanje jednog naroda čiji pripadnici žive i u Vojvodini a i u Novom Sadu.A uzgred ta država je skoro pa uvek kroz svoju istoriju bila razvijenija od Srbije.Zašto imamo potrebu da pocenjujemo nekog?Da li smo iskompleksirani pa da bi uzdigli sebe moramo da pocenjujemo druge.Ako je već hteo da pomene i uporedi situaciju u Rumuniji iz 80 godina prošlog veka i sada to je mogao reći na drugi način bez pocenjivanja celog jednog naroda.Mogao je reći da se mi nalazimo u situaciji u kojoj se Rumunija našla 80 ih godina prošlog veka i da bi trebalo da se ugledamo na njih koji sada imaju mnogo veću demokratsku svest od nas a ne da kaže zar treba da se ugledamo na Rumune:Ej Rumune.Mislim da je jedan od krivaca što se mi danas nalazimo u ovakvoj situaciji i kompleks više vrednosti.Mislimo da smo centar sveta i da se sve okreće oko nas i zbog nas.Da smo veliki faktor u svetu bez koga ne bi mogli da se odvijaju svetski procesi pa eto ti maleni i jadni Rumuni koji nisu niko i ništa se bore protiv korupcije a mi ovako veliki,moćni,pametni i najlepši da ne uradimo ništa po tom pitanju.Po mom mišljenju treba malo da smanjimo doživljaj i to bi bio jedan od koraka koji bi trebali da učinimo da bi dostigli jedan veliki narod kakav su Rumuni.Ostajem na tome da Sergej ne poznaje suštinu Novog Sada i Vojvodine.Trebalo bi neko da ga posavetuje.
  • boco

    08.03.2019 12:09
    LSV je odavno postala cankova prcija i organizacija koja pomaze cankovo bogacenje na ustrb gradjana vojvodine
  • Novosađan

    08.03.2019 12:06
    Sve bi bilo OK
    Sve bi bilo OK da je na kraju pisma postojalo i jedno iskreno izvinjenje mladog ostrašćenog političara zbog toga što je koristio neprikladan način izražavanja.Nije dovoljno reći da nije problem u psovkama.Jer problem jeste i u psovanju,vređanju i sl.vrstama govora koji ne priliči ljudima koji žele u EU.
  • Limanko

    08.03.2019 11:54
    Mislim da ovaj glumac ST svojom pojavom, javnim istupima, prostačenjem i bahatošću na poziciji jednog od lidera opozicije prija ovoj vlasti i prijao bi svakoj vlasti na svetu. Tako da je moje mišljenje da su ga oni fino pripremili za ovu ulogu i da je on prateći svoju profesiju savršeno tumači. Ono što je bio Beli na prošlim izborima, to će biti glumac ST na ovim. Trojanski konj ubačen sa namerom da obesmisli svaku ideju o mogućnosti smene vlasti. Što se tiče autonomije Vojvodine, potpuno ga isto ne zanima kao i bilo koga drugog iz beogradskih intelektualnih krugova.
  • yes!

    08.03.2019 11:54
    @Novosađanka

    Najbolje receno do sada!
  • V

    08.03.2019 10:44
    propast
    rekao je ono što su Vojvođani hteli čuti, ali...
    Ovo prepucavanje 2 političara je cirkus - Trifunović optužuje Čanka za ponašanje tipično za političare - bogaćenje na račun naroda i odsustvo rezultata. Svi političari su takvi i Trifunović će biti takav ako zaglibi u politiku.

    Problem je što Trifunoviću više smeta jedan ne-toliko-bitan Čanak, a ne smetaju mu ultra-nacionalisti koji takođe protestuju (ne znam zbog čega i šta traže na građanskim protestima).

    Ova vlast je tu od 2012. Zašto se čekalo na proteste? Kako su se završili protesti pre 2 godine?

    Zašto protesti baš sad kad će se možda rešiti breme Kosova? A zna se šta je rešenje i zna se da jedino nacionalistička vlada to može uraditi. Da je uradio Tadić, bilo bi građanskog rata.

    Svake nedelje će biti sve manje šetača, počev od ove jer će mnogi građanski orijentisani i lokal patriote izostati.
    Eto protesta samo za desničare. "Odlično" urađeno.
  • Stojko

    08.03.2019 09:36
    Ko god mi obeća sa potpisom da će Vojvodina posle nekih izbora imati zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast i svoju poresku upravu ima moj glas. Evo čak pristajem da Vojvodina promeni ime u Srpska Vojvodina, da zadovoljim i ove nacionaliste ali one 4 stavke su ključne. Samo na ovaj način Vojvodina može da bude lokomotiva Srbije, a ne propali vagon...
  • Novosađanka

    08.03.2019 09:14
    Joj živote, teretano
    Nemate zašto da šetate i negodujete, smeta vam govornik jer psuje? Od reči strada samo sujeta, a od laži, rušenja, pretnji zastrašivanja, ubistava, kršenja Ustava, reketiranja, strada ceo naš narod. Više vam smeta Sergejev govor nego aktuelna vlast koja bagerima iznosi naše pare, koja ruši, pljačka, zastrašuje, ubija? Napuštate proteste zbog toga? Što se mene tiče, ko nije na strani nezadovoljnih građana Srbije, taj je za Vučića, eto toliko je jednostavno!
    Nemate koga da pratite? Pa niste valjda ovce da pratite ikoga! Bunite se zbog sebe, ili vam je sve potaman, trećeg nema. Ako ste protiv protesta vi ste automatski za aktuelnu vlast, eto toliko je jednostavno. Ono što je primarno je oterati zlotvore, to je jasno svakom s pola grama mozga. A posle toga više neće biti čobana, sistem će biti napravljen tako da bude sevis građana a ne vladajuće klike tako da će u principu biti manje važno ko je i kad gde u fotelji jer sistem je osnovica koja se ne menja bio na vlasti Pera, Đoka ili moja pokojna baba. Dok sistem budete vezivali za ličnost, a vidim da to uporno radite, to je znak da ne shvatate osnove demokratije. U uspešnim demokratskim društvima sve odluke se donose opštim konsenzusom, znači pitaju se građani a ne političari. Demokratija je nešto što se uči i normalno je usput praviti i ispravljati greške. Uspeh države s dobrim sistemom ne zavisi od jedne ličnosti ili stranke, kako vam to već nije jasno, nego VEĆINE a to su građani. Dakle, oterajmo ove i menjajmo SISTEM.
  • /

    08.03.2019 09:10
    /
    @Limanac
    pokazao si lice. ne pada sneg da sakrije trag...

    nije tebi do parkica i garaza
    verovatno si se radovao nedavnom pozaru na depresiji
  • Neinformisan

    08.03.2019 08:11
    spiner
    Učili ga učili, spin doktori, od srede do petka, al ga nisu odmakli dalje od početka. Gebelstovština.
  • Nenad

    08.03.2019 07:57
    Prošao voz kroz kukuruze.....
    Pokazao je svoje pravo lice.
  • Nesa

    08.03.2019 04:21
    Ah
    Demokratija vam donosi sve vece blagostanje, srecu i mir.
  • Gale

    08.03.2019 01:20
    Jedina opcija
    Jedina opcija za opoziciju da ikako opstane je da eliminise Trifunovica i postavi nekoga ko ume da misli svojom glavom i ne ponasa se kao prostak.
  • Autentichno

    08.03.2019 00:58
    Najhrabriji do sada
  • Predragg

    08.03.2019 00:28
    Sta je za vas,postovani gradjani,merilo razuma i istine- Jedan Sergej (ma koliko da je impulsivan ) ili cela bulumenta "casnih ljudi" sa RTSa,Pinka,Alo,Kurira,SrbijeDanas,Informera i naredbodavaca profila "reformisanih radikala" u njihovoj "anti tajkunskoj" misiji ,placenoj drzavnim,nasim,parama. Sto na jednoga,tipicno za hordu.
  • Ns

    07.03.2019 22:22
    Vojvodjanin
    Ovaj ako dodje na vlast odmah organizovati proteste da ga rusimo.
  • ZZ

    07.03.2019 22:20
    stid
    Ja imam transfer blama! Ne zbog Sergeja, već zbog svojih sugrađana koji pišu kako nije dobrodošao beogradski džiber. Vi se dičite nečim? Vi ste ti mirni, kulturni, fini, oni koji su za toleranciju, a ne podnosite ni Beograđane, odmah imate spremnu etiketu?! Znate šta - kad neko nema drugih kvaliteta, preostaje mu nacionalni, geografski, lokalni.... Sergej je vređao hohštaplere koji se grebu o sistem i uništavaju ovu zemlju, a vama smeta psovka???? Vi ste to preveli kao vređanje Novosađana?! Kako čovek da se ne stidi u takvom okruženju koje umišlja veličinu koje nema?!! I Sergej, ako ima ko da ti prenese, nisu ovi brojniji u Novom Sadu, videlo se to i na nikad-većem protestu, otišlo ih je dvadesetak, pa njihove poruke da ne dolaziš u ovaj grad , naravno da nećeš slušati. Da to neko drugi izgovori, oni bi nazvali fašizmom, ali takvoj 'eliti' je dozvojeno!
  • LIMAN

    07.03.2019 22:01
    Beogradjani...pozdravite masu mamu ;)
  • Veki

    07.03.2019 21:54
    Ma sta ti uopste radis u nasem lepom Novom Sadu, idi dole u Srbiju ili jos bolje u Mostar odakle i stigao.
  • Borko

    07.03.2019 21:45
    Bbbb
    Treba federalizovati Srbiju ali sacekati da se pripoji Republika Srpska. Kada se to desi onda jedinice treba da budu: Republika Srpska, Vojvodina, grad Beograd i Centralna Srbija.Treba Srbiju napraviti da bude administrativno regulisana kao Svajcarska.
  • istina

    07.03.2019 21:31
    Chance puko si ko krcag, cestiti Vojvodjani ti ne veruju.Previse zivish na nasoj grbaci.Istina boli.
  • Terazijski Crnogorac

    07.03.2019 21:26
    Zemlja gruva.
    Likovi poput Sejdinovica i Gruhonjica su veoma specificni iz prostog razloga sto sve sto oni plasiraju u javni prostor dobije veoma efikasnu tezinu i pojaca kohezioni faktor ali na drugu stranu. To je u neku ruku smesno ali tako je kako je. Vazno je da ima demokratije i razlicitog misljenja a eto iz svega toga rodi se i malo komedije.
  • Poliglota

    07.03.2019 21:23
    Razočarenje
    Strašno sam razočaran ovim čovekom!
    Na Nešu - političkog pokojnika, neću ni da trošim reči jer ih taj niti ne zavređuje.
    Ali ovaj Sergej, jedan osioni, bahati fićfirić? Pa zar jedan takav da nas vodi u "svetlu budućnost"?
    Mene sigurno neće!
    Zbogom OVAKVI protesti!
    I još nešto? Ko finansira ove proteste? Odakle pare za ozvučenje, kamione, bedževe?
    Hoću da znam za koga šetam i duvam u pištaljku??
    Imam pravo na to!
  • Yo

    07.03.2019 21:19
    Krava
    koja samo jednom prevrne muzlicu s mlekom kad se ritnula, nikada više nije - dobra krava. Ćao.
  • Сендвич и вода

    07.03.2019 21:17
    Хајмо једно лепо спиновање, Сергеј је рекао ово, Сергеј је рекао оно... А главни кривац због кога су уопште протести се извлачи и даље и завађа и ово мало оних који размишљају својом главом.
  • VojvodinaBezVojvode

    07.03.2019 21:04
    Vojvodine nema. Fiktivna je, i uvek je bila. Postoji jedino Panonija. Ona je prirodna i realna. Panonija sa pripadajucim obalama, tj. obroncima okolnih palanina. Ogromno prostranstvo plodne zemlje, mnoštvo miroljubivih i ponosnih ljudi, gomila prirodnih bogatstava i kulturnih delikata. Problem je što tom mnoštvu pripadaju veliki gradovi kojima vladaju ne Panonijalci, a gradova je mnogo. Svaki od njih želi monarhijsku vladavinu nad Panonijom. Panonijalcíma bi i demokratija sasvim odgovarala. Oni prirodnih opasnosti i neprijatelja nemaju. Panonija, kada bi se definisala predstavljala bi izgubljeni Eden ili bar vavilonsku kulu. Svaki od pomenutigh gradova ima cilj da to spreči pa povremeno organizuje razne proteste i izbacuje razne glumce da tu ideju sprovode.
  • dušan

    07.03.2019 21:04
    rtv
    Ako uopšte ima mesta srbovanju- ima ga i u Vojvodini Meni su smešni uozbiljeni Vojvođaneri koji u pomanjkanju pravih odgovora na aktuelna pitanje posežu za frazom tipa "Gde to još ima 22 nacije...".Ima u svakom većem gradu u svetu.Autonomija nije čudo.Što se Srba tiče ona je nepotrebna.Ali treba da postoji dok god tako smatra i jedan jedini pripadnik nacionalnih manjina i tačka.To je fer plej.Ali u Vojvodini ne nastaje nova nacija. Ako se pledira za principom jedan lovek jedan glas , što je recimo demokratski i građanski princip, ne može se istovremeno tražiti uvažavanja međunacionalnih, multikulturnih i td. Multi.Ne možeš stisnuti i prdnuti...Izvinjavamo se ...
  • Limanac

    07.03.2019 21:03
    @Đura

    Opet još jedan što je "slučajno" pogrešno razumeo poruku. Jedino te opravdava ako ima 15 godina. Ne, nije Sergej hteo da kaže nešto maliciozno o Rumunima.
    Sergej je doslovce rekao: "pa zar na Rumune treba da se ugledamo kad je reč o demokratiji i borbi protiv korupcije? Ej, na Rumune!!!!".
    Svi stariji od 30 godina dobro znaju na šta je mislio. Rumuni su 1989 po svim parametrima bili na dnu: imali su diktatora sa blesavom ženom, manijake koji su špijunirali milione svojih građana, tajnu službu koja je hapsila ljude zbog gluposti. Ljudi su živeli kao uboga sirotinja. E, takvi Rumuni su posle 30 godina došli dotle da nama drže lekcije iz demokratije, jer su pokazali zrelost kakvu mi još nemamo. Na vest da vlast hoće da izuzme političare iz zakona o korupciji izašlo ih je pola miliona na ulice.
    A mi smo došli dotle da iz maltene potpune slobode kraja 80-tih dobijemo diktatora ortodoksnog komunistu koji nas je unazadio 50 godina, a sada i njegovog naslednika, koji će nas vratiti još toliko.
  • Детелинара

    07.03.2019 20:54
    @Limanac
    Тачно! Странке које се залажу за републику или за независност Војводине имају подршку мизерног дела грађана Војводине. То се лепо види и на њиховим скуповима и на изборима. И није уопште лепо да та мањина користи протест за своје идеје које никога не интересују! Лепо свој протест направите, скупите се свих 200 и мирна Бачка.
  • @

    07.03.2019 20:49
    ... Kako se klatno klatilo zlatno...
  • Poliglota

    07.03.2019 20:29
    Razočarenje
    Strašno sam razočaran ovim čovekom!
    Na Nešu - političkog pokojnika, neću ni da trošim reči jer ih taj niti ne zavređuje.
    Ali ovaj Sergej, jedan osioni, bahati fićfirić? Pa zar jedan takav da nas vodi u "svetlu budućnost"?
    Mene sigurno neće!
    Zbogom OVAKVI protesti!
    I još nešto? Ko finansira ove proteste? Odakle pare za ozvučenje, kamione, bedževe?
    Hoću da znam za koga šetam i duvam u pištaljku??
    Imam pravo na to!
  • Lala

    07.03.2019 20:13
    Crnjak
    Evo sedim na Marinplatzu i pijuckam Bavarsko pivo i uzivam u zivotu. Napustio sam Srbiju pre dve godine i to mi je bilo najpametnije sto sam uradio u zivotu. Moj najveci zivotni problem je zastita pcela i njihov opstanak. Srdacan pozdrav , samo sam hteo da vam ukazem koliko malo treba pa da covek bezbrizno zivi.
  • sergej

    07.03.2019 20:12
    sergejuj
    u tvoje dvoriste,i tamo glumataj
  • Dragan

    07.03.2019 20:05
    Lalo&co
    Ko god je za LSV taj je to iz cistog interesa ili da se oduzi zbog neke koristi, zaposlenja u sl. Obican svet i normalni su odavno prozreli Canka&Co;. Istina boli.Zato, mante nas velikih prica o Vojvodini i autonomiji...sta ste uradili za to? Nista, ali zato jeste za svoje licne i lukrativne interese..prodavci magle!
  • DEDEMOGA

    07.03.2019 20:01
    7%za vojvodinu
    Za Zakon o Finasiranju Vojvodine,nema se vremena!???
    Gdesu naše Pare!
    Reče on i prilepi se SNSu!Radi svoje guzice!
    Štaje sa "PROMENADOM"PUPINOM"MOSTOM"koji trune,PRUGOM i Prevozom za
    Beograd-Subotica.....!!!Na ŠETNJU IDEM jer sam se PROBUDIO!!!
    Radi Dece!Ali ne samo radi Njihove!
    Ubica je pušten,drugi je na Odmoru,SEXI Manijak na slobodi....!
  • Bora K

    07.03.2019 19:56
    Đuri & co
    Sergej je na protestima postavio pitanje da li treba da se ugledamo na Rumune i onda rekao: da. Oni jesu primer naroda kojem je puklo od korupcije i bio je to sjajan primer. Na protestima protiv Vučićeve diktature ne govori se o programima stranaka i dobro je što je to preskočio. Nisam čuo ni reč koja bi se mogla tumačiti kao nacionalizam ili fašizam. Sergej je godinama bio na suprotnoj strani od oba i samo bot može podmetati takve stvari. Ovde se ne radi za koga ćemo glasati, već o zajedničkoj borbi PROTIV VUČIĆA. Znači i protiv njegovih koalicionih partnera. A Sergej je tu najagilniji i hvala mu.
  • Сремац

    07.03.2019 19:53
    ПРЕВАРАНТИ
    Не идем на протесте,јер имам јако лоше искуство са ранијих митинга,кад се то ишло против Милошевића.Све те барабе које су биле или су на власти обећавале су мед и млеко.Сви они,па и тај поменути "дебели"силеџија на моторним санкама"су позапошљавали своје пријатеље и наставили да се политички проституишу,а што да не лепо се живи од пореских обвезника и "стране помоћи".Овај глумац је дирнуо у осиње гнездо,па нек се избори са ладолежима,ако има снаге.
  • Lejla

    07.03.2019 19:50
    Čanak i funkcioneri LSV iz Novog Sada su uništili stranku. Pretvorili su stranku u interesnu grupaciju, što su i dokazali ulaskom u koaliciju u Novom Sadu sa SNS i SPS.
  • Dino Dinoni

    07.03.2019 19:47
    Zlatni globus
    Da je LSV partija tolerantnih ljudi smenili bi nasilnika Canka koji je pretukao pijanog coveka sa telohraniteljima i naravno u " sjajnoj" zemlji poput Srbije na sudu proglasen nevin. U svakoj normalnoj zemlji posle takve uzasne stvari takav ne bi u politici bio ni sat vremena!. Ne razumem zasto insistiramo na smenu Jutke ( za ceka apsolutno jesam) zbog seksualnog napastvovanja podcinjenih radnica a to je zaobislo Canka zbog teskih telesnih povredna. Verovatno tuzilastvo i sudstvo suplje, ja ne znam????!
  • Jocko

    07.03.2019 19:42
    Sergej je uništio Čanka ovim pismom, sve je istinito u pismu. Svaka čast!
  • Milan

    07.03.2019 19:29
    Djura
    Djuro, ne znam na koji nacin meris i izracunavas neki govor ili akciju i kom se izrazava bit ili sustuna Novog Sada i Vojvodine. To ne moze niko od nas pojedinaca iz naseg grada jer svi kao individue rzmisljamo razlicito. Navikao sam kao i mnogi ovde na razlicita imena od zabavista, osnovne skole, fakulteta, posla itd itd... A to sto Canak i jos vise onaj Odzic davi sa svojim " novosadski i vojvodjanskim ekslukzivitetom" i meni je vise dosadno a sigurno nisam jedini. LSV jeste u koaliciji sa bivsim radikalima ( Karlovac, Karlobag preko Hrtkovaca ...). Nije normalno da mitingujes protiv vlasti i mases nekakvim zastavama ( kojim god) a deo si te vlasti.
  • Mislilac

    07.03.2019 19:26
    Jednostavno
    Nekultura i primitivizam dotičnog nije svojstvena građanima Vojvodine!
  • M

    07.03.2019 19:25
    Kako su uporni ovi autonomasi (tj. separatisti) da se nametnu na protestima i da svi ostali navodno razmisljaju kao oni. Moguce je da to rade po direktivi Canka, a on po direktivi Vodje - koalicionog partnera. Njegovih i Odzicevih "autonomasa" ima do 5%, sto u prevodu znaci da se protesti identifikuju sa tom manjinom, da se ne bi prosirili.
  • eto

    07.03.2019 19:18
    Nemoj se pravdati, upristoji se i to je to.

    Nemoj pricati gluposti tipa "senzibilitet vojvodjana" i sl.

    Kao sto je malo njih primetilo, problem je bio i sa obracanjem studentima.
    NEMOJ DA KRITIKUJES ONE KOJI SE NISU PRIKLJUCILI PROTESTU! Time nikog neces ubediti da se prikljuci.

    Autonomija ili ne, za sada je bitno da smo slozni u ideji da ljudi dignu glas kada treba (a to je najpotrebnije ovom narodu).
  • Mina

    07.03.2019 19:16
    Protesti
    Nekoliko puta sam bila, a neke propustila. Ne zbog toga ko je, šta i kako rekao, već zbog obaveza. Nije mi važno šta je ko rekao. Svi koji su govorili bili su nezadovoljni baš kao i ja. Protesti služe da izrazimo svoje nezadovoljstvo ovom vlašću kabadahija i probisveta. Smatram da smo zato Sergej i moja malenkost na istoj strani. Čanak nije nezadovoljan i to me ne čudi. Na proteste do konačne pobede!
  • Dezorijentisana

    07.03.2019 19:13
    Dodjite u setnju
    Molim sve ljude, Koji Jos uvek nisu, da procitaju tekst Sejdinovica na ovu temu I da nastave da dolaze na protest, jer jedino kome odgovara da ljudi ne dolaze je upravo onaj protov koga se borimo
  • ne volem

    07.03.2019 19:11
    Kupili ga za spricer i kavurmu. Taka mu je narav kao odzak star i garav, puno dima je kroz njega proslo.
  • Lalo

    07.03.2019 19:08
    @limanac
    Dragi limanac,
    Nisam ligaš, a nisam nikada bio član nijedne partije, zastavu Vojvodine nemam i lično mi je malo "ružnjikava" ali je zvanična zastava (i jedina) AP Vojvodine. Ja samo mislim da nije u redu da nam u " kuću " dođe u goste džiber iz Bg i da nas vređa i deli na podobne i one manje podobne.
  • Talac

    07.03.2019 19:07
    Sergej, dozvoli da ti, kao neko sa "vojvodjanskim senzibilitetom" kazem da hebeno odhebes. Srdacan pozdrav iz, jednog dana stvarno nezavisne, Vojvodine.
  • Dziberskim

    07.03.2019 19:06
    recnikom
    Rekao je zaista svaku rec istine. I o Canku i o Ljaicu kao i o rumunima, stim sto je trebao u svom govoru izbegavati reci koje lice ili jesu uvredljive, ali sve je tacno. Cak bi se o svim pomenutim moglo mnogo toga dodati... Ono sto nije dobro je prostor koji je ostavio medijskim lesinarima da raskomadaju svaku pozitivnu nameru postojanja njega i ovog pokreta...
    Malo vise taktike sledeci put dragi Sergej.
  • Čarli

    07.03.2019 18:59
    LSV voli SNS
    Ligaši su svugde na lokalu u koaliciji sa SNSom. Šta Ligaši glume i koga laže Čanak pa jeste lažna komunalna opozicija.
  • Lule

    07.03.2019 18:52
    Bravo
    "Pa gospodo Ligaši, bilo bi časnije da ste napustili koalicije sa SNS-om, nego što ste napustili građane koji protestuju. Da li postoji jedan pošten glasač LSV koji je svoje biračko pravo upotrebio da bi se (predsednik LSV) Nenad Čanak ušemio za vlast sa SNS? E to je pravi skandal i to je prava izdaja", dodao je Trifunović.
    Suština, pravo u centar! Bravo Sergej!
  • Limanac

    07.03.2019 18:46
    @Lalo

    Bio sam i ja na trgu. Osim jedne babe koja je kreštala:"Nemojte da nas svađate!!" niko nije negodovao.
    A koji to "Običan građanin Vojvodine" dolazi na šetnju sa zastavom Vojvodine? Gde se to prodaju takve zastave i ko uopšte van LSV-a i državnih institucija koje moraju da ih imaju poseduje takvu zastavu?

    Slobodno ih ne donosite više na protest!!! Više ljudi rasterujete tom Čankovom krpom nego što ih privlačite. A možda to i jeste cilj?
  • kiki

    07.03.2019 18:39
    Samo napred Sergej. Ako bude postenih izbora, bice I autonomije. A po ovim sadasnjim ucesnicima u vlasti treba najgore pljuvati.
  • Đura

    07.03.2019 18:37
    Mislim da Sergej ne shvata bit Novog Sada i Vojvodine i da ovo nije Beograda pa da koketiranje sa nacionalizmom može da prođe kod nekih glasača koji bi da glasaju za njega.Totalno je promašio temu na mitingu u Novom Sadu.Počeo da omalovažava Rumune pa kada je video da ima Rumuna među mitingašima rekao da treba da su ponosni što su Rumuni.U ovom pismu je ostao nedorečen.Nije odgovorio na osnovno pitanje....da li on smatra da li Vojvodina trenutno raspolaže sa svojim novcima ili ne?Da li bi on tu nešto menjao ili ne bi?Ako bi menjao ,šta bi to menjao?Što se Čanka tiče ima istine ali nije trebalo da vređa čoveka.To nije Novosadski.Možda jeste Beogradski ali ipak miting je bio u Novom Sadu što on izgleda nije shvatio.Žao mi je što je umesto Jankovića onakvog razumnog čoveka došao na ovo mesto Beogradski džiber.Mislim da to ako ovako Sergej bude nastavio neće biti dobro za taj pokret.Skidam mu kapu za hrabrost,srčanost i iskrenost ali mora neko da ga posavetuje šta bi ustvari trebao da bude Pokret slobodnih građana.
  • Lalo

    07.03.2019 18:34
    Nastavak prethodnog komentar
    I da, zbog svega toga, ja u petak prvi put preskačem protest. Nisu me sprečili ni bolest, ni hladnoća ali ti si uspeo. Za naredne proteste ću se odlučiti kada ispratim 08.03. na mrežama. Eto, dragi Sergej, ono što nije uspeo ni tvoj toliko voljeni SM uspeo si ti. A to je da Ja preskočim neki protest.
  • Deja vu

    07.03.2019 18:30
    A obraćanje studentima?
    Meni je više zasmetalo njegovo obraćanje studentima u menzi nego srbovanje i pljuvanje po Čanku.
  • Lalo

    07.03.2019 18:27
    Eh da
    Dragi Sergej,
    Da sam ovako nešto pročitao pre prošlog petka, imao bi moj glas doživotno. Ovako to je samo nevešt pokušaj kontrole štete. Bio sam na trgu i video svojim očima da niste oterali nikakve ligaše već obične ,normalne, građane Novog Sada koji su tu bili uvek i sa zastavama Vojvodine koje su ustavom definisane kao obeležje AP Vojvodine. Dragi Sergej hvala ti na poseti i molim te da nas ubuduće zaobilaziš u širokom luku.
  • marko

    07.03.2019 18:27
    Dakle koji je k. Sergeju? Sarkastičan je totalno- "specifičan senzibilitet Vojvodjana"!? Na kraju kaže za sebe da je on samo "glumac". Pa, ako si samo glumac, koji se đavo baviš tumačenjem i političarskim spletkarenjem? Kakav je to pre svega rečnik?
  • Pera

    07.03.2019 18:24
    Tačno tako!
  • Limanac

    07.03.2019 18:24
    Nema potrebe za novim obraćanjem Sergej!!!
    Svako sa IQ većim od broja cipela je shvatio da si ciljao isključivo doživotnog predsednika LSV, a ne na građane Vojvodine.
    Drugačija tumačenja su se pojavila samo od pripadnika ove partije, uhlebljenih po javnim preduzećima u NS-u, koji vole da se predstavljaju kao neko protiv vlasti.
  • Shorty

    07.03.2019 18:20
    Cekaj, zemljace, kako si se ti meni obratio na protestu 1. marta, a moje pitanje je bilo da li ti mozes da vratis autonomiju Vojvodinini, na sta si mi ti odgovorio Vojvodina ima dovoljnu autonomiju. Licemeru i gnjido obicna, sram te bilo! Drugo, na protestu si bio predstavljen kao predsednik PSG, a ti sad kazes da si govori kao glumac. Gari, dogovori se koju ulogu igras pa da znamo na cemu smo.
  • rale

    07.03.2019 18:15
    E moj Trifunovicu. Srbija nema vremena da tebe skoluje za politicara. Srbiji treba neko ko ce na sledecim izborima da izbrise SNS mafiju sa vlasti i zaustavi visedecenijsko pljackanje svega sto vredi, ukljucujci i Vojvodine. Nazalost toga ovde nema i zato gradjani glasaju pasosem i emigracijom, a nama koji smo ostali ne ostaje nista drugo nego da tebe i ostale politicare gledamo po medijima i da se cudimo sami sebi kako smo dospeli u ovo jadno stanje.
  • NSrdjan

    07.03.2019 18:12
    Canak je master bot SNS-a.
    On tu pricu oko autonomiju Vojvodine prodaje za razne ustupke, seme, potkusurivanja, ne samo sada, nego tokom citave politicke karijere.
  • dijasporac

    07.03.2019 18:11
    Sine, ovaj jedno govori, drugo tweetuje a trece pise u saopsenjima. Kao trostruki miste Dzekil I Hajd...

    Uzgred, za koalicionog partnera SNS-a i osobu koja kaze da Veliki Vodja Vucic nema alternativu je 100% u pravu, moras biti l;icemer prve lige da bi tako radio i govorio.

    Hmmm, a ko danas ( i juce) u srpskoj politici iskreno prica, prica ono sto radi ili sto ce raditi? Zato su se obicnim gradjanima svi smucili i krilatica "svi su isti" ima smisla.
  • Cia

    07.03.2019 18:10
    Podrska
    Pridruzujem se opisu Sergeja,mislim da bi ja bio i oštriji kritičar. . .stvari treba nazvati pravim imenom!
  • Армаггедон

    07.03.2019 18:01
    Какав год да је Сергеј,слагали се или не слагали са њим,уздрмао је мало политичке елите.Само напред и оштро са багром.
  • Dule

    07.03.2019 17:57
    Canak se nikada nije zalagao za autonomiju vojvodine.To je samo politicka prica da bi se dobijali glasovi..Niko ne voli vise Beograd od njega..Svaki dan je u Bg.
  • ratnici sa telepa

    07.03.2019 17:52
    dokle će ovo
    što dolazi iz beograda, da "laje i reži" za račun đilasa, jeremića, obradovićai i sl. da muti vodu među građanima na protestu? sram te bilo, ti nama da pričaš šta je dobro za nas, svašta. gari, džaba ti je sada umivanje blatom, metla iz ns-a, dosta nam je nikogovića poput tebe i sl.
  • mile

    07.03.2019 17:42
    On je brlja I ja mu ne verujem za sada jeo otpisan a kanda I zanavek, nema sta ovde da trazi Vojvodjani ne vole takve. Ako ne moze fino I pilako onda ce biti nikako barem sto se njega tice. Meze da se dopisuje sa protivnicima autonomije Vojvodine sa nama ne , proso je mleko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna